🔸راهکارهایی برای مقابله با ترس زلزله در کودکان
علی سلمانی زاده، روانشناس کودک و نوجوان
#در_گفتگو_با_اخبارمشهد :
🔹نوع والدین و برخورد آنها در این شرایط بسیار روی احساس فرزند اثر میگذارد والدینی که ترس شدید و وحشت زدگی در برابر حوادثی مثل زلزله از خود بروز میدهند مانند فرار، جیغ و… وقتی فرزند میبیند که والدین قدرتمندش این احساس را دارند، ترسها را بیش از حد چیزی که وجود دارد تجربه میکند.
🔹یکسری آگاهیهایی به فرزندان باید داده شود مثل اینکه خطر وجود دارد ولی برای کسانی که مراقب و پیشگیری میکنند خطرات کمتر هست و خیلی وقتها خطر رفع میشود و مشکلی پیش نمیآید.
🔹والدین اطلاعاتی که از دیگران به کودکان منتقل میشود را حتما بررسی کنند و اصلاح کنند، گاهی وقتها کودکان اطلاعاتی رو دریافت میکنند که باعث پیش بینی بیش از حد و اضطراب غیرقابل کنترل خواهد شد.
🔹بعضی از کودکان از خردسالی اضطراب بیشتری را تجربه میکنند و بعضی قویتر هستند، نوع سِرشت کودک مشخص میکند که تا چه حد اطلاعات به کودک باید داد.
🔹آموزش نکات ایمنی برای کودکان خیلی مهم است، یکی در شرایطی که هیچ اتفاقی مثل زلزله نیفتاده مانند مانور زلزله مدارس که شرایط و پيشگيري حادثه را توضیح میدهند، شبیه این مانورها را در خانه با فرزندتان ایجاد کنید و در آن نقاط امن و نقاطی که خطرناک هست را به نشان و توضیح دهید مثلا زیر لوستر هنگام زلزله خطرناک است.
🔹یا در همان هنگام وقوع زلزله خیلی عادی بیان کنید که زلزلهای در حال وقوع است و سرعت اگر به رفتارمان میدهیم این سرعت نباید با اضطراب باشد.
🔹اگر ترس کودک در برابر حوادثی مثل زلزله دائمی هست حتما نیاز دارد پیگیری و بررسی با مراجعه به روانشناس داشته باشید.
#روانشناسی
@AkhbarMashhad